Usługi Doradcze Agnieszka Kucharz

masz pytania? 609 772 780

Sektor spożywczy

Dobre praktyki GHP, GMP

Dobre praktyki są wstępem do wdrażania systemów jakości. Zawierają wymagania, najczęściej prawne określone w rozporządzeniach i ustawach. Wyróżniamy następujące wymagania:

 

GHP (ang. Good Hygienic Practice) - Dobra Praktyka Higieniczna. Dotyczy wszelkich działań związanych z warunkami i środkami podejmowanymi w celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach łańcucha produkcji.

System ten obejmuje:

 

Good Manufacturing Practice (GMP) (ang. dobra praktyka wytwarzania) – oznacza zestaw standardów stosowanych w produkcji i obrocie produktami spożywczymi. Standardy GMP zapewniają wysoką jakość, czystość użytych surowców i komponentów gotowego produktu. Zapewniają również pełną kontrolę nad jakością i pochodzeniem surowców. Stosowanie standardów GMP daje konsumentom większy poziom komfortu i pewność co do wysokiej jakości produktu.

 

Wszelkie zagdnienia wyjaśni konsulatant w trakcie rozmowy osobistej lub telefonicznej. Po wstępnej ocenie zakresu prac nastąpi wycena usługi. Zapraszamy do współpracy.

Usługi Doradcze
Agnieszka Kucharz

Biszcza 67a
23-425 Biszcza

tel. kom. 609 772 780

e-mail: agnieszka.kucharz@wp.pl

NIP: 918-191-42-33
Polityka prywatności